VEDIC ART woord en beeld

Woord en Beeld

Het schilderen vanuit mijn innerlijke kern, in alle vrijheid, geleid door de Vedische principes en door de liefdevolle omkadering van Bie, heeft mij doen stilstaan bij mezelf en hoe ik sta in het leven.

De vrijheid om te zijn in je eigen unieke veld van bewustzijn.
Het heeft mij laten beseffen dat de innerlijke rijkdom van het creëren altijd al aanwezig was in mij.
Mijn creativiteit en het leven zelf versmelten met elkaar.
De innerlijke flow van het zijn in alle authenticiteit geeft zoveel voldoening, vreugde en vooral liefde voor mezelf.

Dank je wel Bie voor je “Zijn” in elk aspect van je Wezen.

Carla
Stacks Image 127
Stacks Image 148
Mijn initiatie in Vedic Art was een zeer bijzondere ervaring. Bie en Gunnar lieten me op een zachte, inspirerende en poëtische manier kennismaken met de basisprincipes.

Na een paar voorzichtige potloodtekeningen kwam 'de klik'. Ik stelde tot mijn eigen verbazing vast dat ik mijn doek te lijf aan het gaan was met vingers vol acrylverf. Het resultaat was een schilderij dat radicaal anders is dan alles wat ik ooit gemaakt heb; een doek dat bruist van kleur, leven en beweging. En van een ontembare levenskracht die ik herken als de mijne.

Ik zit al jaren op tekenatelier, waar ik precisie en resultaat nastreef. Dat heeft zijn eigen charme, maar het is anders. Ik heb altijd een haat-liefdeverhouding gehad met kleur. Weerstand, de overtuiging dat ik "niet kan kleuren", ...

Des te meer bijzonder dat de beweging en vrijheid die ik voelde met vingers vol verf smaakte naar méér. Ik wou op de grond rollen, mijn lijf vol verf, op een levensgroot canvas.

Misschien is dat wel waar Vedic Art, op het kruispunt van kunst en leven, onvermijdelijk toe leidt: de drang om het canvas van het leven te dopen tot een kunstwerk. Een werk dat nooit af is, want het leven blijft altijd in beweging. En in die beweging is alles mogelijk, er zijn geen grenzen.

Wim
Stacks Image 129
Stacks Image 131
Stacks Image 136
Stacks Image 140
Stacks Image 138

Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het verwerken van de bestellingen van de boeken en workshops.