Wat is Vedic Art | Vedic Art - Bie
We zijn uniek en we maken ons zichtbaar door de principes van Vedic Art toe te passen op ons eigen leven.

KUNST EN LEVEN SMELTEN SAMEN
De grondlegger van Vedic Art is de Zweedse kunstenaar Curt Källman. Hij volgde een traditionele kunstopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Stockholm maar begon al snel op zijn eigen manier te werken. Hij ontwikkelde een methode waarbij hij de traditionele kunstopleiding combineerde met de Vedische filosofie.
De oude leringen van de Vedas vertellen ons dat alle kennis al in onszelf besloten ligt, als een zaadje dat “weet” hoe een bloem te worden. Wanneer de natuur toegelaten wordt zijn eigen flow te volgen, is alles perfect en in balans. Dit gaat ook op voor ons als mens, wanneer we onszelf weer terug laten leiden door de bron binnenin.
Alle kennis die we nodig hebben, is reeds aanwezig en de zogenaamde 17 principes in Vedic Art bevatten niets nieuws. Ze bevinden zich overal en werken doorheen alle leven als een natuurlijk verlangen om eenheid te creëren. Ze stijgen uit boven goed en kwaad, en staan toe dat het leven zelf het roer overneemt….
Creëren is een natuurlijk gegeven en iedereen kan het! Vedic Art gaat over rechtstreekse ervaringen. De 17 principes zijn enkel een hulpmiddel om je te gidsen naar binnen. Terwijl je schildert, wordt je voelen wakker… Je wordt je meer bewust van jezelf en tegelijkertijd ervaar je het hele proces van creatie: Kunst en leven versmelten samen en worden een… Dat is Vedic Art.

Nina Jacucci
VEDIC ART begeleidt je via het schilderen naar je essentie, je vrijheid en creativiteit. Dit opent je bewustzijn en je creatieve mogelijkheden.
Stacks Image 17
Stacks Image 20
Stacks Image 23

Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het verwerken van de bestellingen van de boeken en workshops.