Wie_ben_ik
HALLO, IK BEN BIE

Als creatieve duizendpoot vind ik het altijd bijzonder om me uit te leven met wat de natuur of mijn omgeving me aanbiedt. Schilderen, tekenen, fotografie, schrijven, dansen en zingen, frutselen, met mijn handen in de klei… wat me ook maar enigszins verbindt met het 'oneindige creatieve veld' boeit me mateloos. Het is een reis van inspiratie naar expressie.
Het onderwijs is voor mij een platform om begeestering door te geven. Ik ben ervan overtuigd dat wat er in je leeft roept om naar buiten gebracht te worden.
Toen Vedic Art op mijn weg kwam had ik een duidelijk gevoel van herkenning en thuiskomen. Het schilderen doorheen de 17 principes maakt dat er iets fundamenteels gebeurt. Iedere keer voel ik doorheen het proces dat ik contact maak met de essentie, met wie ik ben. Ik zie het ook bij andere deelnemers gebeuren. Het is een spontane, natuurlijke beweging.
Ik woonde zelf een aantal jaren in Zweden en heb het boek "DE 17" vertaald naar het Nederlands.

Het verhaal van het leven van Curt Källman is nu ook toegankelijk in het Nederlands. Het is hier te koop.
Stacks Image 31
Stacks Image 23
Stacks Image 33
Vedic Art is naar me toe gekomen op het moment dat kunst een nog grotere rol in mijn leven begon te spelen. Mijn zoon stapte over naar de richting Kunst op de middelbare school en Tinne Cuyvers, mijn dierbare vriendin en kunstenaar was in contact gekomen met Vedic Art. Ze kwam terug uit Öland en werd een geïnspireerd Vedic Art teacher. Ik volgde cursussen, schilderde en begon de verandering te merken.

Een aantal jaren daarvoor was ik weer naar België teruggekeerd uit Zweden na een emigratie. De terugkeer had me totaal overrompeld en ik was nog niet klaar geweest om mijn ziel ook mee terug te nemen. Ik liep de jaren erna rond met een immens gevoel van leegte. Het was alsof mijn wezenlijke Zelf, mijn ‘själ’ (ziel) daar nog ergens aan een takje in het bos, boven een kabbelend stroompje was blijven hangen. Ik miste ‘mijn’ Zweden zo erg dat ik nog maar moeilijk kon aarden in België. Maar via een ‘toevallige’ omweg kwam er weer een stukje Zweden op mijn pad.

Ik begon Vedic Art te beoefenen en al snel veranderde de ‘geladenheid’ in een ‘verlangen’. Het verlangen naar de levendigheid die ik kende toen ik helemaal geborgen in de natuur leefde maar ook de vrijheid en de verbinding die ik ervoer met het grotere geheel.
Kunst en leven smelten samen. Ik schilderde, ik sprak met het stille verlangen, ik creëerde en genoot van de 17 stappen, de 17 principes die Curt ontwikkelde.
In Zweden had ik me vooral met fotografie bezig gehouden en op de 24.000 foto’s die ik tijdens die drie jaar maakte, voel je de energetische kracht van het Zweedse leven en de oerkracht van de natuur. De ziel…

Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het verwerken van de bestellingen van de boeken en workshops.